Caută
Close this search box.

Expert american: Cel mai probabil, Rusia a spart Nord Stream

nord stream 1

Robert Wilkie, care a ocupat funcția de secretar al Afacerilor veteranilor din Statele Unite, în administrația lui Donald Trump, în perioada anilor 2018 – 2021, a afirmat că se aștepta ca Putin să riposteze împotriva americanilor și europenilor, potrivit Newsmax.

”Vedeți spectrul lui Putin, care a devenit mai belicos și, după cum șțim, el… a aruncat în aer două secțiuni ale conductelor Nord Stream, pentru a crește și mai mult presiunea asupra europenilor, pentru a face un pas înapoi (în războiul din Ucraina -n.a.)”.

Fostul oficial american a dezvăluit cine putea teoretic să saboteze conductele de gaze din Marea Baltică.

”Există doar trei marine în lume capabile să realizeze o astfel de operațiune – una este Marina Statelor Unite, una este Marina Regală a Marii Britanii și alta este Marina Rusiei. Așadar, ne putem da seama probabil cine a făcut asta”.

”Începem să vedem rușii atacând autoritățile civile ruse. Centrele de mobilizare sau de recrutare militare sunt acum atacate. Putin recurge la represiune, își umple închisorile cu dizidenți și este doar o chestiune de timp până când îi va ataca pe americani și europeni”, crede Robert Wilkie.

Fostul oficial vorbește și despre situația actuală din Rusia:

”Cred că ordinul de mobilizare ar fi trebuit dat cu mult timp în urmă, deoarece structura civilă a Rusiei se îndreaptă în acest moment asupra lui Putin.

Vedem zeci de mii de bărbați ruși care fug din țară, pentru a evita în ultimul moment ordinul de mobilizare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri