Caută
Close this search box.

Exploziile misterioase din Rusia s-ar putea diversifica

rusia

De luni de zile, obiective importante din Rusia au fost lovite de incendii și de explozii misterioase, în zone sensibile din Rusia, notează Business Insider.

Aceste evenimente sunt indicii ale unor misiuni specifice de sabotaj, realizate de luptători bine antrenați în operațiuni speciale, în spatele liniilor frontului, care însă au efect simultan cu revolta populației împotriva regimului Putin.

Sunt luate în discuție acțiuni ale unor dizidenți ruși sau comandourile ucrainene, pregătite de specialiști americani.

Astfel, autoritățile ruse au arestat mai mulți adolescenți care au incendiat cu cocktail-uri Molotov zeci de comisariate militare de recrutare, ceea ce demonstrează că numeroși cetățeni din rândul celor care ar putea fi recrutați la război se opun deciziilor Kremlinului.

Exploziile din interiorul unor unități sau zone securizate par însă realizate de trupe speciale, printre cei mai performați luptători din această categorie fiind americanii, susține articolul amintit.

Armata americană nu este direct implicată în luptele din Ucraina, dar autorii atacurilor par a fi comandouri ucrainene bine antrenate de specialiștii de peste ocean.

Incendiile au afectat rafinării de petrol, depozite de muniție sau infrastructura de comunicații.

În timp ce armata rusă se pregătea să lanseze în primăvară o nouă ofensivă, în regiunea Donbas a Ucrainei, numeroase incendii și explozii misterioase au lovit avanposturile militare, centrele de recrutare sau complexele industriale de apărare din Rusia.

Toate acestea nu au găsit nici un răspuns oficial, din partea autorităților. Dacă Rusia continuă să eșueze în Ucraina, astfel de atacuri ar putea să se înmulţească și să ia diferite forme, a menționat pentru sursa amintită un specialist din Beretele Verzi, forțele de Operațiuni Speciale ale Armatei SUA.

”La început, poate părea o campanie de perturbare, ca cea pe care am văzut-o în Belarus, cu trenurile. Țintirea și atacarea liniilor de aprovizionare și a altor ținte soft este întotdeauna pe listă”, a menșionat sub anonimat specialistul.

„Următoarele pe listă ar fi ținte și mai mari, cum ar fi convoaiele sau bazele militare sau chiar atacuri asupra centrelor de comandă și control și a cartierelor generale”, a adăugat luptătorul de commando, citat de B1.ro.

Comandamentul pentru Operațiuni Speciale din SUA și-a intensificat pregătirea, asistența și consilierea forțelor ucrainene încă din 2014 când Rusia a atacat Crimeea.

Beretele Verzi au fost esențiale în instruirea forțelor speciale ucrainene, fapt reliefat și în victoriile Kievului asupra trupelor de ocupație.

„Mulți ruși sunt patrioți înverșunați iar Putin a folosit războiul destul de inteligent pentru a-l atrage de partea sa pe rusul obișnuit”, însă o campanie de război neconvențional „este foarte greu de realizat” împotriva unei populații ostile, a adăugat Bereta Verde referindu-se că acțiunile unor forțe speciale din teritoriul inamic ar putea avea succes simultan cu revolta populației împotriva politicii Kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri