Caută
Close this search box.

Florin Cîţu: Pensiile pot să crească şi cu 15%, în anul 2023

florin cîţu

Fostul premier Florin Cîţu afirmă că pensiile ar putea creşte chiar şi cu 15% în 2023 şi nu ar fi depăşită ţinta de 9.4% din PIB stabilită în PNRR, dar ”lipseşte apetitul psd-iştilor pentru reformă”. ”Marcel Ciolacu ar face bine să stea acasă şi să facă reformele din PNRR şi nu să cheltuiască banii românilor pe călătorii la Bruxelles”, susţine Cîţu.

”Marcel Ciolacu, stai acasă! Pensiile pot să crească şi cu 15% în 2023 şi nu se depăşeşte ţinta de 9.4% din PIB stabilită în PNRR. Românii trebuie să ştie că există spaţiu până în ţintă, dar lipseşte apetitul psd-iştilor pentru reformă. Marcel Ciolacu ar face bine să stea acasă şi să facă reformele din PNRR şi nu să cheltuiască banii românilor pe călătorii la Bruxelles”, a scris Cîţu, marţi, pe Facebook.

El a cerut încetarea ”manipulărilor”.

”Terminaţi cu propaganda/manipulările şi treceţi la muncă. În câteva luni trebuie să fie în vigoare legea care diminuează cheltuielile cu pensiile speciale iar la finalul trimestrului I din 2023 trebuie să fie în vigoare reforma pensiilor”, a adăugat Cîţu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că este posibil să meargă cu premierul Nicolae Ciucă la Bruxelles pentru a negocia cu reprezentanţii Comisiei Europene majorarea pensiilor. El a spus că nu au existat discuţii privind creşterea pensiilor în interiorul coaliţiei, însă a fost abordată tema bugetului pe anul viitor. „Am anuntat deja că va fi prima oară în istoria României postdecembriste când începem discuţiile pe buget, să le finalizăm în luna noiembrie. Ştiţi cum se vota pe repede înainte de Crăciun, în ajunul Crăciunului bugetul României”, a mai explicat liderul PSD.

Chestionat despre negocierile cu cei de la CE privind creşterea pensiilor, Ciolacu a răspuns: „În acest moment, premierul colectează de la absolut toţi miniştri un draft întreg cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia”.

„Este posibil ca atât premierul, cât şi eu să mergem împreună să ducem aceste negocieri cu Comisia Europeană”, a completat Ciolacu.

El a mai spus că „aceste măsuri se iau în bugetul de stat pe anul viitor”.

„Pentru prima oară în politica românească începem aceste discuţii. Eu menţin măsurile anunţate de către PSD”, a conchis liderul social-democraţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri