Caută
Close this search box.

Florin Cîţu: PSD, unde sunt banii?/ La începutul anului, avertizam că politicile socialiste ale PSD vor duce la inflaţie mare şi dobânzi mari!

florin cîţu

Fostul premier Florin Cîţu afirmă că deficitul lunii iulie este de 3,2 miliarde de lei, în condiţiile în care anul trecut deficitul lunii iulie a fost de 100 de milioane de lei.

”PSD, unde sunt banii?”, întreabă el. El adaugă că, la începutul anului, a avertizat că ”politicile socialiste ale PSD vor duce la inflaţie mare şi dobânzi mari”.

”În aceste condiţii, cu un deficit bugetar în creştere, urmează inflaţie şi mai mare, dobânzi şi mai mari, taxe mai multe şi mai mari”, consideră Cîţu.

”PSD, unde sunt banii? Deficitul lunii iulie este de 3.2 miliarde lei. Anul trecut deficitul lunii iulie a fost de DOAR 100 milioane lei. Deficitul lunii iulie a explodat în condiţiile în care rata inflaţiei foarte mare a crescut veniturile la buget (nu a crescut gradul de colectare).

În acelaşi timp gradul de execuţie al investiţiilor este la nivelul anului 2019, sub 2020 şi 2021”, a arătat Florin Cîţu, într-o postare de pe Fzacebook.

El a adăugat că INS a arătat că şi investiţiile nete în economie sunt mai mici în primul semestru din 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Dar unde s-au dus banii?

1. Pe dobânzi, în profiturile băncilor. PSD nu vrea să ia banii gratis din PNRR . Aşa că plăteşte, pe înţelegere oare cu băncile ?, dobânzi astronomice la împrumuturile pe care le face statul român.

Deja a plătit aprope 19 miliarde lei pentru dobânzi în 2022. O sumă mult mai mare decât au costat dobânzile în tot anul 2021. Este o înţelegere între Marcel Ciolacu şi sistemul bancar ?

2. Subvenţii. Cheltuielile cu subvenţiile s-au DUBLAT şi au ajuns aproape de 8 miliarde lei. Şi mai sunt 5 luni din 2022.

3. Bunuri şi servicii. Nu, nu au scăzut. Din contra, sunt mai mari cu aproximativ 7 miliarde faţa de anul trecut”, a continuat Cîţu.

El a susţinut că, în opinia sa, în aceste condiţii, cu un deficit bugetar în creştere, urmează ”inflaţie şi mai mare, dobânzi şi mai mari, taxe mai multe şi mai mari”.

”La începutul anului avertizăm că politicile socialiste ale PSD vor duce la inflaţie mare şi dobânzi mari. Nu am estimat că vor apărea taxe noi pentru că din poziţia de preşedinte al PNL ştiam că mă voi opune.

Taxele şi toate măsurile populiste au fost adoptate după ce am plecat. Liberalii pot salva situaţia economică. Au arătat în timpul celei mai mari crize din ultima sută de ani că pot să repună economia pe picioare în timp record.

Mai mult, liberalii au arătat că te poţi împrumuta la dobânzi negative chiar şi cu rating de ţară cu mult sub cel al ţărilor din zona euro. Investitorii au incredere in soluţiile liberalilor. Liberalii au soluţii şi au demonstrat acest lucru în 2020 şi 2021”, a subliniat Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri