Printre mașinile verificate recent de angajații Registrului Auto Român este un model produs de Dacia de care mulți dintre noi am uitat și pe care nu l-am mai văzut de mult timp în trafic.

O mașină Dacia Lăstun fabricată în 1989 a fost readusă la viață de proprietar. Autoturismul poate atinge o viteză de 16 km/ oră, potrivit unei postări de pe pagina RAR.

„Lăstun! Dacia 500 Lăstun. O mașină readusă la viață, una dintre puținele care au avut acest noroc, a fost fotografiată de colegii noștri de la RAR Vaslui.

Istoria acestor autovehicule a fost una scurtă, exemplarele fiind fabricate între anii 1988 și 1991, primul lot fiind scos la vânzare la un an de la începerea producției.

Autovehiculul din imagini a fost fabricat în 1989, iar dintre performanțele sale putem menționa motorul pe benzină de 499 CMC în doi cilindri, care dezvoltă puțin peste 20 CP și poate deplasa mașina, în teorie, cu până la 106 km/h.

«Fiara de plastic», așa cum mai este cunoscută printre pasionați, din cauza caroseriei din fibră de sticlă existentă la primele modele, cântărește sub 600 de kilograme”, scrie RAR, conform Ziare.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.