Caută
Close this search box.

Guvernul alocă 125 de milioane de euro pentru tunuri anti-grindină şi avioane

tunuri anti-grindină

Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat că Guvernul alocă 125 de milioane de euro pentru tunuri anti-grindină şi avioane dotate cu echipamente speciale pentru sporirea precipitaţiilor.

Documentaţia necesară pentru ca aceste echipamente speciale să fie achiziţionate este în curs de elaborare. Boloş speră ca, începând de anul viitor, să putem avea aceste echipamente.

Ministrul a anunţat că în cadrul Programului de Dezvoltare Durabilă, există o componentă prin care au alocat resurse pentru componenta de infrastructură pentru situaţii de urgenţă, 1.200 de ambulanţe cu un buget de 250 de milioane de euro.

El a precizat că în cadrul acestei compoente este inclusă şi combaterea riscului de secetă, unde, împreună cu ministerul Agriculturii, a discutat despre un proiect dezvoltat pe două componente, în care se achiziţionează infrastructura specifică pentru tunuri anti-grindină şi cea pentru avioane dotate cu echipamente speciale pentru sporirea precipitaţiilor.

Bugetul alocat este de 125 de milioane de euro, a precizat Boloş.

”Noi am aprobat metodologia necesară pentru accesarea fondurilor, la nivelul Autorităţii Naţionale Antigrindină, documentaţia necesară pentru ca aceste echipamente speciale să fie achiziţionate este în curs de elaborare.

Se vor derula procedurile de rigoare, după ce vom avea toate formalităţile puse la punct şi eu sper ca începând de anul viitor să putem avea aceste echipamente necesare”, a spus ministrul, conform News.ro.

Boloş a precizat că ”sunt o soluţie la combaterea riscului de secetă pe care România în acest an a avut de luptat cu acest tip de risc”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri