Caută
Close this search box.

Început de toamnă furtunos: Frig, ploi și vânt puternic în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că începutul săptămânii va debuta cu temperaturi sub normalul perioadei și ploi. Totodată, în mare parte din țară, vântul va sufla cu putere.

„O masă de aer extrem de rece de origine polară va afecta mare parte din țară. Astfel, vremea se va răci în toate regiunile, devenind deosebit de rece pentru această dată în vest, nord şi centru. Vântul va avea intensificări mai susţinute la munte cu rafale ce vor trece de 80…90 km/h, amplificând sezația de frig. Cerul va fi temporar noros şi local se vor semnala ploi slabe în jumãtatea de nord a țării”, au precizat meteorologii.

De asemenea, în zona montană înaltă, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsori, iar temperaturile mai coborâte față de perioada normală, valorile fiind cuprinse între 10 grade în nord și până la 20 de grade în sud.

Nopțile și diminețile vor fi din ce în ce mai friguroase, temperaturile minime vor indica valori între 0 şi 12 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane dar și la munte.

În Bucureşti, vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi în scădere faţă de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade, scrie ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri