Caută
Close this search box.

Kievul spune că de-acum înainte războiul va fi ca un bulgăre de zăpadă

bulgăre de zăpadă

Războiul din Ucraina a intrat în a treia etapă. Un bulgăre de zăpadă, acesta va fi efectul actualelor succese militare ale Ucrainei.

Totul până la înfrângerea armatei ruse, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, într-un interviu apărut în Le Monde, în timp ce Kremlinul a transmis că intervenția militară rusă din Ucraina va continua „până când vor fi îndeplinite obiectivele stabilite inițial”, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Campania de contraofensivă este în a treia etapă”, a afirmat Reznikov, în contextul în care forțele Kievului avansează rapid, în părțile de est și de sud ale țării, și susțin că au eliberat 3.000 de kilometri pătrați de teritoriu, de la începutul lunii septembrie.

„Prima etapă în război a urmărit să îi descurajeze pe ruși. A doua a constat în stabilirea unui echilibru între ei și noi, pe front, stabilizarea frontului și testarea capacităților lor de rezistență”, a spus ministrul.

„Statul Major a conceput un plan în funcție de armamentul pe care l-am primit de la partenerii noștri. Am început folosind sistemele de artilerie mobilă Himars, pentru a tăia liniile de sprijin logistic ale inamicului, pentru a distruge depozitele sale de carburant, de muniții etc.

Această a treia etapă a războiului este cea care a început în sud și în nord, în districtele Herson și Harkov”, a explicat el.

Obiectivele Ucrainei sunt eliberarea tuturor teritoriilor ocupate, „inclusiv Crimeea (anexată în 2014 – n.r.), Lugansk și Donețk (în Donbasul de est – n.r.).

Gărzile de frontieră își vor instala posturile pe granița ruso-ucraineană, acolo unde se afla ea în 1991”, a subliniat Reznikov, conform Aktual24.

În afară de eliberarea totală a teritoriilor ucrainene, Kievul cere „o foaie de parcurs absolut clară, privind plata reparațiilor de către ruși și stabilirea responsabilității lor în crimele de război” comise de la începutul invaziei, după 24 februarie.

Întrebat despre posibilitatea unui război lung, Reznikov a refuzat să facă predicții, dar a dat asigurări:

„Va fi ca un bulgăre de zăpadă, care va începe să se rostogolească și va deveni tot mai mare. Iar a doua armată din lume va bate în retragere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri