Caută
Close this search box.

Lavrov o critică pe Liz Truss pentru că nu a făcut compromisuri

lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, l-a criticat pe viitorul premier al Marii Britanii, Liz Truss, pentru că nu a putut face compromisuri şi a declarat că acest lucru ”nu va ajuta Marea Britanie să-şi menţină sau să-şi consolideze poziţia pe arena internaţională”, relatează The Guardian.

Lavrov a declarat, într-o conferinţă de presă, la Moscova, că viitorul premier a încercat să ”apere interesele Marii Britanii fără a ţine cont de poziţiile altora în vreun fel şi fără nicio încercare de compromis”.

”Nu cred că acest lucru va ajuta Marea Britanie să-şi menţină sau să-şi consolideze poziţia pe arena internaţională, care a fost clar zguduită după ce a părăsit Uniunea Europeană”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

De asemenea, Lavrov l-a luat în derâdere pe noul premierul britanic pentru că a spus că nu ştie dacă preşedintele francez, Emmanuel Macron, este un prieten sau un inamic.

”Pentru Liz Truss… ar trebui să fie mai mult o prioritate să se ocupe de cei mai apropiaţi vecini ai săi, inclusiv să decidă în sfârşit dacă preşedintele Macron este prietenul sau inamicul ei. Această întrebare rămâne încă în aer”, a subliniat ministrul rus de Externe, conform News.ro.

Lavrov a mai spus că Marea Britanie a încercat să ”compenseze” Brexit-ul făcând ”paşi drastici pe scena mondială” şi că acţionează ”agresiv cu privire la situaţia din Ucraina”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri