Caută
Close this search box.

Londra respinge afirmaţia lui Putin conform căreia doar o parte din cerealele exportate din Ucraina în cadrul unui acord internaţional va fi destinată ţărilor sărace

acţionariat rusesc

Marea Britanie a respins afirmaţia lui Vladimir Putin conform căreia doar o parte din cerealele exportate din Ucraina în cadrul unui acord internaţional va fi destinată ţărilor sărace, relatează Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, fără a cita o sursă, că doar două din cele 87 de nave, care transportau 60.000 de tone de produse, au plecat spre ţări sărace. Acordul de a permite exporturile de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră, intermediat de Naţiunile Unite şi Turcia, a intrat în vigoare luna trecută.

Ministerul britanic al Apărării a anunţat, citând cifre oferite de Naţiunile Unite, că aproximativ 30% din cerealele exportate în cadrul acordului au fost furnizate ţărilor cu venituri mici şi medii din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia.

Rusia urmăreşte o strategie de dezinformare deliberată, deoarece încearcă să nu îşi asume responsabilitatea pentru problemele legate de insecuritatea alimentară, să discrediteze Ucraina şi să minimizeze opoziţia faţă de invazia sa, a mai precizat ministerul în raportul zilnic de informaţii cu privire la războiul din Ucraina, pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri