Caută
Close this search box.

Macron: „Putin a avut impresia că noi nu l-am respectat cum se cuvine”

macron

Președintele francez Emmanuel Macron consideră că președintele rus, Vladimir Putin, a avut impresia că Occidentul „nu l-a respectat cum se cuvine”.

Acest lucru l-a determinat pe lideruld e la Kremlin să lanseze invazia din Ucraina.

„Cu câteva luni în urmă, Vladimir Putin a transmis mesajul: «Am fost agresat de NATO, ei au provocat această situație iar eu nu fac decât să reacționez». Acum, e clar pentru toată lumea că cel care a decis să fie război și să escaladeze această criză este președintele Putin”, a spus Macron.

Macron consideră că și pandemia a contribuit la decizia lui Vladimir Putin, pentru că președintele rus a stat prea mult în izolare pe durata crizei sanitare globale.

De asemenea, Macron a apreciat drept o greșeală anunțul președintelui rus, referitor la mobilizarea parțială a armatei ruse.

În opinia președintelui francez, mobilizarea reprezintă „o șansă ratată de a găsi o cale spre pace”.

„Cred că în logica lucrurilor – și aici nu încerc să găsesc o explicație sau să-l scuz cumva – trebuie să luăm în calcul că există o frustrare din partea rusă. El a avut impresia că, după anii 1990, noi (Occidentul) nu l-am respectat cum se cuvine. Nu cred că asta justifică ce a făcut, nu vreau să-l scuz. Dar așa gândește el și trebuie să înțelegem asta”.

Regimul condus de Vladimir Putin se va prăbuși în doi ani, consideră fostul prim-ministru Mihail Kasianov. Acesta a mai spus că amenințările cu un atac nuclear lansate de oficialii de la Kremlin sunt o cacealma, scrie Daily Mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri