Caută
Close this search box.

Naţionaliştii ruşi s-au supărat pe Vladimir Putin

putin

Naționaliștii ruși i-au cerut furioși președintului rus Vladimir Putin să facă imediat schimbări, pentru a asigura victoria în războiul din Ucraina.

Apelul a fost lansat duminică, la o zi după ce trupele Moscovei au abandonat principalul bastion din nord-estul statului invadat, transmite Reuters.

Căderea rapidă a orașului Izium, din Regiunea Harkov, este considerată cea mai mare înfrângere militară a Rusiei, după retragerea din regiunea Kiev.

În timp ce forțele ruse abandonau oraș după oraș, Vladimir Putin inaugura cea mai mare roată din Europa, într-un parc de distracții din Moscova, iar artificiile luminau cerul, desupra Pieței Roșii, pentru a marca aniversarea orașului întemeiat în 1147.

Într-un mesaj vocal de 11 minute pe Telegram, liderul cecen Ramzan Kadîrov, aliatul lui Putin ale cărui trupe au fost în prim-planul campaniei militare din Ucraina, a respins pierderea orașului Izium, un hub critic de aprovizionare. Pe de altă parte, el a recunoscut că lucrurile nu decurg conform planului.

„Dacă astăzi sau mâine nu sunt făcute schimbări în desfășurarea operațiunii militare speciale, voi fi forțat să mă duc la conducerea țării pentru a le explica situația de pe teren”, a declarat Kadîrov, conform B1.ro.

Tăcerea aproape totală a Moscovei în legătură cu înfrângerea – sau absența oricărui fel de explicație în ceea ce privește desfășurarea evenimentelor din nord-estul Ucrainei – a stârnit o furie semnificativă, în rândul anumitor comentatori pro-război și naționaliști ruși, pe rețelele sociale.

Nici Vladimir Putin, comandantul suprem al forțelor armate ruse, nici Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, nu făcuseră vreun comentariu despre înfrângere, până duminică, la prânz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri