Caută
Close this search box.

Preşedintele Iohannis, în mesajul transmis la Ţebea: Ţara noastră sprijină demersurile pentru a construi o lume a păcii şi a democraţiei, în care primează valorile comune, împărtăşite şi de Avram Iancu

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis reafirmă, în mesajul transmis duminică, cu ocazia Serbărilor Naţionale Ţebea 2022, angajamentul României pentru consolidarea relaţiei transatlantice şi sprijină demersurile privind securitatea regională, pentru a proteja libertatea românilor şi pentru a construi o lume a păcii şi a democraţiei, în care primează valorile comune, împărtăşite şi de Avram Iancu, precum respectul reciproc, protejarea vieţii şi a drepturilor tuturor cetăţenilor. Şeful statului remarcă numărul mare al celor care an de an participă la evenimentele dedicate lui Avram Iancu, reafirmându-şi astfel „rădăcinile, identitatea, patriotismul şi respectul faţă de sacrificiile înaintaşilor”.

„Ne confruntăm cu una dintre cele mai mari crize umanitare din istoria recentă a continentului nostru, care generează un număr tot mai mare de victime, distrugeri şi strămutări de persoane în interiorul şi în afara graniţelor Ucrainei. În acest moment de criză, ţara noastră îşi reafirmă angajamentul pentru consolidarea relaţiei transatlantice şi sprijină demersurile care să asigure securitatea regională, pentru a proteja libertatea românilor şi pentru a construi o lume a păcii şi a democraţiei, în care primează valorile comune, împărtăşite şi de Avram Iancu, precum respectul reciproc, protejarea vieţii şi a drepturilor tuturor cetăţenilor”, a transmis şeful Statului duminică, în mesajul prezentat la Serbările Naţionale Ţebea 2022 de către consilierul prezidenţial de la Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale, Sergiu Nistor.
Preşedintele Klaus Iohannis remarcă participarea numeroasă a românilor care an de an merg evenimentele dedicate lui Avram Iancu despre care spune că dovedesc importanţa valorilor şi tradiţiilor.
„Participarea în fiecare an la acest eveniment a atât de multor români ne arată că noile generaţii percep acest loc – mormântul lui Avram Iancu şi Gorunul lui Horea – ca pe un loc în care îşi reafirmă rădăcinile, identitatea, patriotismul şi respectul faţă de sacrificiile înaintaşilor. (…) În prezent, ne aflăm într-un context dificil, în care suntem martorii resuscitării unei mentalităţi imperialiste, în numele căreia un stat independent este supus unei agresiuni brutale, care părea imposibil de conceput în Europa zilelor noastre. Îmi exprim convingerea că eforturile comune ale comunităţii internaţionale, dialogul politic, şi nu confruntarea, alături de obiectivele noastre convergente şi complementare, ale NATO şi UE vor asigura consolidarea securităţii şi stabilităţii europene, mai ales în Europa de Sud-Est şi în Regiunea Mării Negre. Fie ca reperele morale şi spirituale afirmate prin jertfă şi lăsate nouă moştenire de Avram Iancu să ne călăuzească şi să ne inspire în afirmarea şi consolidarea unei Românii moderne, prospere, europene şi democratice”, se mai arată în mesajul preşedintelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri