Caută
Close this search box.

Putin a dat ordin trupelor să ocupe Donețk în două săptămâni

Putin

Vladimir Putin a dat ordin forţelor ruse să ajungă la graniţele administrative ale regiunii Doneţk până la 15 septembrie, a declarat  şeful adjunct al Statului Major al armatei ucrainene, Aleksei Gromov.

„Inamicul continuă să deţină zone ocupate în regiunile Harkov, Lugansk, Doneţk, Zaporojie, Herson şi Nikolaev şi încearcă, de asemenea, să creeze condiţii favorabile pentru relansarea ofensivei”, a spus Gromov în interviu, citat de Agerpres.

Astfel, trupele de ocupaţie ruse îşi ajustează din nou planurile şi acţiunile în conformitate cu ordinul lui Putin de a ajunge până la 15 septembrie la graniţele administrative ale regiunii Doneţk, a subliniat înaltul responsabil militar ucrainean.

Potrivit acestuia, inamicul continuă regruparea formaţiunilor şi unităţilor Corpului 3 de armată în teritoriul ocupat, probabil pentru a suplimenta gruparea forţelor deja existente şi pentru a crea condiţii pentru reluarea ofensivei în zona operaţională Doneţk.

„Potrivit informaţiilor primite, din cauza pierderilor semnificative de personal, înaltul comandament al forţelor armate ruse a decis desfiinţarea Brigăzii 31 aeropurtate autonome de asalt şi a Brigăzii 22 de trupe aeropurtate cu destinaţie specială, unde au rămas în viaţă doar 20% din personal, ţinând cont de pierderile suportate”, a mai spus reprezentantul Statului Major General ucrainean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri