Caută
Close this search box.

Putin a făcut anunţul serii. Le-a dat termen până pe 4 noiembrie

Putin

Putin şi partidul său au propus data referendumurilor în teritoriile ucrainene ocupate de armata rusă.

„Doneţk, Lugansk şi numeroase alte oraşe ruse vor reveni în sfârşit în portul lor de origine. Şi lumea rusă, astăzi divizată de frontiere formale, îşi va regăsi integritatea”, a declarat secretarul Consiliului general al Rusiei Unite, Andrei Turciak, propunând organizarea acestor referendumuri pe 4 noiembrie, când în Federaţia Rusă se celebrează Ziua Unităţii Naţionale, potrivit Agerpres.

De Ziua Unităţii Naţionale, Rusia comemorează o revoltă populară din secolul al XVII-lea care a expulzat forţele de ocupaţie poloneze din Moscova.

Turciak s-a referit la regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, dar şi la regiunile Herson şi Zaporojie. Moscova a recunoscut independenţa regiunilor ucrainene Doneţk şi Lugansk la scurt timp după ce a declanşat, pe 24 februarie, ofensiva sa asupra Ucrainei.

După declaraţia lui Turciak, şeful-adjunct al administraţiei proruse a regiunii Herson, Kiril Stremousov, a declarat că această regiune se va pregăti pentru organizarea unui astfel de referendum pe 4 noiembrie.

„Suntem solidari cu Andrei Turciak. Ne vom pregăti pentru o dată concretă. Toţi credeau că referendumul va avea loc în septembrie, însă (până acum) nu a fost avansată o dată concretă. Ne vom orienta spre 4 noiembrie, cu toate că noi suntem gata să organizăm un referendum chiar şi acum”, a spus Stremousov, citat de TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri