Caută
Close this search box.

Putin, acuzat că a trimis criminali în serie și cel puțin un canibal să lupte în Ucraina

Putin

Isprăvile de stat comise de Vladimir Putin frizează puterea imaginaţiei oricărui om normal.

Un expert de top în sistemul penitenciar din Rusia, Olga Romanova, a declarat pentru publicația The Daily Beast că ultima tactică a Kremlinului de recrutare a pușcăriașilor pentru războiul împotriva Ucrainei pare ceva desprins din „cele mai rele coșmaruri”.

Evgheni Prigojin – șeful obscurei armate private a lui Vladimir Putin, Grupul Wagner – a făcut mai multe deplasări în închisorile rusești, pentru a înrola criminali condamnați, să lupte în Ucraina, potrivit relatărilor analiștilor militari și a videoclipurilor care au apărut pe Telegram, din închisorile rusești.

Potrivit Romanovei, care și-a dedicat ultimii 15 ani din viață monitorizării populației penitenciare din Rusia, în calitate de șef al organizației Russia Behind Bars, campania de recrutare îi vizează pe „unii dintre cei mai răi infractori din Rusia”.

„Planul lui Putin este de a recruta cel puțin 50.000 de condamnați, iar Prigojin, care este el însuși un fost deținut, a trimis deja peste 3.000” de deținuți, în Ucraina, inclusiv „criminali în serie, hoți și cel puțin un canibal”, a declarat Romanova, pentru The Daily Beast.

Ca parte a activității lor, Russia Behind Bars oferă ajutor juridic și caritabil celor deținuților din Rusia și ține adeseori legătura cu familiile deținuților.

Romanova a declarat că a început să audă informații despre recruții din închisori, care au fost trimiși în Ucraina, încă din luna iunie:

„Dacă în iulie și august ei perindau închisorile din partea centrală a Rusiei, ieri au călătorit în Ural, [care] are mai mult de 35 de tabere de prizonieri și închisori”.

În 3 septembrie, echipa Romanovei a declarat că a fost îngrozită să recunoască un prizonier, cu care a lucrat, într-un videoclip publicat de oficialii ucraineni, cu un luptător rus capturat.

Potrivit Romanovei, acesta purta încă o parte din lenjeria de corp pe care organizația i-o furnizase, ca parte a unui pachet de ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri