Caută
Close this search box.

Putin, îngrijorat. Potentaţii lui au început să bea alcool în exces, de necaz

mobilizare

Vladimir Putin este îngrijorat de problema abuzului de alcool în rândul cercului său de apropiați și al conducerii de vârf a Federației Ruse, scrie ziarul ucrainean Pravda, care citează site-ul Meduza.io.

Potrivit unor surse citate de acest site, consumul de alcool în rândul oficialilor ruși de rang foarte înalt a crescut puternic din luna februarie, când Rusia a invadat Ucraina.

Două surse citate de Meduza.io afirmă că Putin a început să acorde o atenție deosebită problemei abuzului de alcool, deoarece, pe fondul războiului împotriva Ucrainei, oficialii ruși au început să bea mult mai des și mult mai mult.

Putin este îngrijorat în special de starea „unor persoane din cercul său intim”, au subliniat sursele Meduza.

„Din februarie, oamenii își eliberează stresul în felul acesta. Miniștrii, adjuncții lor, chiar și unii vicepremieri, angajați ai administrației prezidențiale și ai Consiliului de Securitate, unii șefi de corporații de stat și guvernatori”, a declarat o sursă.

Potrivit uneia dintre sursele publicației, principala cauză a „stresului” este prejudiciul cauzat Rusiei din cauza invaziei Ucrainei, inclusiv sancțiunile:

Cu toate acestea, două surse susțin că problemele de pe front ale Federației Ruse nu afectează atitudinea oficialilor față de alcool, deoarece au „propriile probleme și propriul război”.

Președintele Putin a vorbit public recent, în două rânduri, despre abuzul de alcool, recomandând promovarea unui stil de viață sănătos și dezvoltarea infrastructurii sportive, dar pronunțându-se împotriva unei creșteri excesive a prețurilor la alcool.

Înainte de asta, Putin nu vorbise niciodată atât de des despre problemele legate de dependența de alcool din Rusia. Unul dintre rarele comentarii pe această temă a ieșit de pe buzele sale în timpul conferinței de presă tradiționale din 2016.

Atunci, jurnalistul l-a întrebat pe președinte despre lupta împotriva circulației ilegale a alcoolului tehnic – după ce 77 de locuitori din Irkutsk au fost otrăviți mortal cu păducel.

Putin a răspuns spunând că alcoolizarea este într-adevăr o problemă pentru Rusia. Cu toate acestea, el a adăugat imediat, cu optimism, că, de exemplu, în țările din nordul Europei se bea la fel de mult (nu este adevărat, notează Meduza.io).

Sursele Meduza consideră că situația consumului de alcool în rândul înalților oficiali și birocrați ruși a început să îl îngrijoreze pe Putin, deoarece „disciplina a început să aibă de suferit”:

„Cineva dispare înainte de un eveniment important, cineva raportează neclar și confuz. Publicul larg vede deja acest lucru”.

Interlocutorii cred că Putin nu are de gând să îi concedieze pe cei vinovați: „Deocamdată, vor fi doar aluzii și cereri blânde”.

Totuși, situația s-ar putea schimba: potrivit surselor Meduza, în urmă cu câțiva ani, unul dintre guvernatorii ruși și-a pierdut deja postul tocmai din cauza dependenței de alcool.

Putin însuși, potrivit presei, acum abia dacă bea (spre deosebire de anii studenției).

Putin a discutat, de asemenea, cu producătorii de alcool, care, la o întâlnire cu președintele, au spus că „poporul rus a crescut literalmente cu alcool”. Președintele nu a fost de acord cu această afirmație și a spus:

„Nu sunt de acord cu această afirmație: „Eu am crescut cu lapte matern. <…> Chiar și alcoolul bun, de înaltă calitate, se bazează tot pe alcool. Acesta dă putere pentru o perioadă foarte scurtă de timp, iar apoi … ”

În 2020, Putin a declarat : „Încerc să nu beau bere în ultima vreme. Burta este în creștere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri