Caută
Close this search box.

Sectorul 2 are cea mai mare sumă alocată investiţiilor în şcoli din Bucureşti

radu mihaiu

Primăria Sectorului 2, condusă de primarul Radu Mihaiu, are în acest an cel mai mare buget de investiţii alocat şcolilor, raportat la celelalte primării de sector din Bucureşti, informează USR, prin intermediul unui comunicat.

Astfel, cele 156 de milioane de lei alocate de către Primăria Sectorului 2 reprezintă o sumă de 17 ori mai mare cea investită de către Primăria Sectorului 5 şi de trei ori mai mare decât cea de la Sectorul 3.

Totodată, Radu Mihaiu a precizat că, pe lângă bugetul de dezvoltare, Sectorul 2 este singurul din Bucureşti care finanţează programul „Şcoală după şcoală”, un program de tip after-school cu masă caldă inclusă.

„Am început în 2022 acest program. Am avut la început 900 de copii şi am ajuns la 1.400. Semestrul care începe acum are bugetaţi 1.700 de copii. Semestrul viitor sper să avem 2.000. (…) Avem cele mai mari burse pentru elevi. Avem, conform rapoartelor independente, cele mai bune condiţii de şcolarizare din România. Într-o Românie normală, lucrurile astea contează mai mult decât dacă astăzi aş fi prezent la o festivitate de deschidere a şcolilor”, a spus primarul Radu Mihaiu, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte modernizarea unităţilor de învăţământ, în acest an în Sectorul 2 au fost deschise 34 de şantiere.

„În 2022 am avut 34 de şantiere de şcoli deschise. Voi fi onest şi voi spune că nu toate sunt perfecte. Doar 29 sunt finalizate, 5 sunt încă în faza de finalizare în maxim 2 săptămâni”, a precizat edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri