Caută
Close this search box.

Şef de serviciu în Ministerul Agriculturii, cercetat sub control judiciar, de DNA, luare de mită

ministerul agriculturii

O femeie, şef de serviciu în cadrul Direcţiei Generale Buget Finanţe şi Fonduri Europene, din Ministerul Agriculturii, este cercetată sub control judiciar de DNA Timişoara, pentru 36 de fapte de luare de mită.

Livia Ciobanu ar fi pretins şi primit, în total, 67.000 de lei şi un laptop, de la o persoană din conducerea unei direcţii judeţene pentru agricultură, pentru a aviza alocarea de fonduri către acea direcţie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu 13 septembrie, faţă de inculpata Livia Ciobanu, şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale Buget Finanţe şi Fonduri Europene din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru luare de mită în formă continuată (36 de acte materiale), conform News.ro.

”În perioada ianuarie 2018 – februarie 2021, în calitatea menţionată, inculpata Ciobanu Livia ar fi pretins şi primit de la o persoană cu funcţie de conducere la nivelul unei direcţii judeţene pentru agricultură (martor), suma totală de 67.000 de lei şi un laptop, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv avizarea alocării de fonduri de care respectiva direcţie judeţeană avea nevoie (cumpărarea de autovehicule noi, staţii de lucru de birou, staţii de lucru portabile, imprimante, telefoane mobile şi servicii de voce şi date şi alte obiecte de birotică)”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Conform sursei citate, suma totală de 67.000 lei ar fi fost pretinsă şi primită direct şi prin intermediari, banii fiind primiţi în numerar şi viraţi într-un cont bancar al unei persoane din familia inculpatei, precum şi prin mandat poştal on-line, după cum urmează: 15.000 de lei în luna ianuarie 2018 şi între 1.500 şi 3.000 de lei/lunar în perioada mai 2018 – februarie 2021.

Pe durata controlului judiciar, Ciobanu este obligată să nu depăşească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu exercite funcţia publică deţinută. Inculpatei i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. De asemenea, inculpatei li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile 309 Cod de procedură penală.

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri