Caută
Close this search box.

Seismul din China: Bilanţul morţilor creşte

Bilanţul seismului care s-a produs luni în sud-vestul Chinei a urcat la 82 de morţi, informează DPA.

Presa de stat chineză a anunţat că alte 270 de persoane au fost rănite şi că 35 erau în continuare date dispărute joi, la trei zile după seismul cu magnitudinea 6,8 care s-a produs luni.

Provincia Sichuan şi cantonul Luding au fost deosebit de afectate, în special prefectura Ganzi, locuită în principal de tibetani, şi localitatea Shimian situată în apropiere de oraşul Ya’an. Zona lovită de seism se află la o distanţă de aproximativ două ore de mers cu automobilul în raport cu capitala provincială Chengdu.

O amplă operaţiune de căutare şi salvare, la care participă mii de oameni, se desfăşoară de câteva zile. Armata chineză a fost, de asemenea, mobilizată.

Mii de locuinţe au fost distruse sau avariate de acest seism, iar câteva alunecări de teren au blocat mai multe drumuri. Au fost întrerupte totodată reţele de electricitate şi de alimentare cu apă curentă, precum şi linii de comunicaţii.

Provincia Sichuan, aflată la marginea liniei de demarcaţie dintre platoul continental indian şi placa eurasiatică, este deosebit de vulnerabilă la seisme. În 2008, această regiune a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea 7,9, care a ucis peste 80.000 de persoane, relatează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri