Caută
Close this search box.

Separatiştii din Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporoje vor să facă referendumuri

doneţk

Autoritățile pro-ruse de ocupație din așa-zisele republici populare Lugansk și Donețk, dar și din Herson și Zaporoje, au anunțat că vor organiza referendum de alipire la Rusia, în perioada 23 – 27 septembrie, informează agenția rusă Tass.

Dacă aceste regiuni vor deveni parte a Rusiei, indiferent că acest fapt va fi recunoscut sau nu de comunitatea internațională, Vladimir Putin va avea o scuză pentru intensificarea luptelor, pe principiul apărării propriului teritoriu, scrie B1.ro.

Liderul de la Kremlin nici acum nu a decretat mobilizarea generală – despre care la un moment dat se aştepta să se facă începând cu 1 mai a.c., unii specialiști argumentând că acesta se teme să nu stârnească furia propriului popor, care susţine invazia rusă, dar nu vrea să lupte.

Până acum, au fost mobilizați pe front mai mult bărbați de la periferiile Federației Ruse, din comunitățile sărace.

Anunțurile vin la câteva zile după ce Denis Pușilin, liderul așa-zisei republici populare Donețk, i-a transmis omologului său din Lugansk, Leonid Pasechnik, că ar trebui să-și unească eforturile, pentru a organiza referendumuri sincronizate de alipire la Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri