Caută
Close this search box.

Stelian Tănase: Ucraina e viitoarea ţară NATO

Stelian Tănase

Stelian Tănase este de părere că Ucraina este viitoare țară NATO.

„Rușii acum, când vor fi aruncați peste graniță, nu vor mai putea să intre în Ucraina pentru că NATO va fi și mai consolidată acolo”, a spus Stelian Tănase duminică seară, la Special B1 cu Nadia Ciurlin.

Scriitorul spune că, deși nu este „așa optimist”, speră că Vladimir Putin va fi înlăturat de la putere până la iarnă.

„Eu cred că vom trece peste această iarnă, chiar dacă va fi o iarnă mai ciudată, ca să zic așa. Pe de altă parte, eu sper că până atunci (până la iarnă, n.r.), deși nu se va întâmpla, Putin va pleca și lucrurile vor lua altă direcție. Nu sunt așa optimist, dar ar fi cel mai bine”, a afirmat Stelian Tănae.

Referitor la temerile exprimate de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în spațiul public, el a spus:

„El vorbește pentru anumite urechi, pentru ăia cu bani. El vorbește pentru un anumit public, el transmite aceste mesaje alarmiste. Pentru că ofensiva despre care am vorbit arată că Occidentul își face treaba”.

„Această ofensivă se face cu intelligence occidental, NATO, american, se face cu arme occidentale, NATO, se face cu munițiile și cu militarii antrenați în Marea Britanie, deci Occidentul își face treaba. El trebuie să trimită însă aceste mesaje, că așa e jocul.

Trebuie să înțelegem toți că fiecare joacă un rol (…). Are dreptate și ei nu trebuie să cedeze, momentul e foarte bun – nu din cauza ofensivei, ci că i-au prins pe ruși în ușă. Ei nu trebuie să închidă războiul fără Crimeea”, a continuat Stelian Tănase, care a vorbit pe B1 TV și despre situația monarhiei britanice.

„Ucraina e viitoare țară NATO, deci NATO nu mai dă drumul Ucrainei din gheare, ca să zic așa. Ucraina e viitoare țară admisă în NATO. Ea este pregătită acum, antrenată, i se livrează, cum v-am spus, intelligence, muniție, armament, soldații sunt instruiți pentru o țară NATO”, a mai afirmat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri