Caută
Close this search box.

SUA avertizează Rusia de luni de zile, pe canale private, să nu folosească arma nucleară în Ucraina

sua

SUA au transmis pe canale private că răspunsul va fi pe măsură, în cazul în care Kremlinul decide să treacă linia roșie și să folosească armament nuclear, potrivit jurnaliștilor Washigton Post.

Consecinţele asupra cărora SUA au avertizat Rusia, în cazul în care ar folosi arma nucleară, sunt „în mod deliberat neclare”, tocmai pentru a spori îngrijorarea Kremlinului, cu privire la un ipotetic răspuns american, notează publicaţia amerciană.

Preşedintele Vladimir Putin a amenințat cu armele viitorului pentru a avertiza NATO că Rusia dispune de un arsenal nuclear fără egal, care îi permite să contracareze orice ameninţare occidentală.

„Aş dori să amintesc că şi ţara noastră dispune de diferite sisteme ofensive, iar în unele componente acestea sunt mai moderne decât cele deţinute de ţările NATO”, a afirmat Putin.

„Aceasta nu este o cacealma”, a subliniat Putin, care a plasat în alertă forţele de descurajare nucleară ale Rusiei, încă din primele zile ale operaţiunii militare speciale, aşa cum numeşte Kremlinul invazia sa în Ucraina, declanşată la 24 februarie.

Kremlinul a pledat întotdeauna pentru o paritate nucleară cu SUA prin triada sa – submarine atomice, rachete intercontinentale şi aviaţie strategică – dar în ultimii ani se laudă cu un super-armament, fără analogii în lume.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat că orice armament din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosit pentru a apăra teritoriile încorporate în Rusia de Ucraina, relatează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri