Caută
Close this search box.

Ucraina: Soldați ruși flutură steagul alb, înainte de a se preda

soldaţi ruşi

În contraofensiva Ucrainei din Herson, soldați ruși flutură un steag alb, semnalând că vor să se predea, conform unui reportaj de război realizat de un reporter CNN.

Se cunoaște că în Ucraina luptă și soldați străini, veniți din alte țări. Mai mulți dintre ei au fost răniți, în recenta contraofensivă lansată de Kiev, în sudul țării, pentru a recaptura teritoriile controlate de ruși, după cum arată corespondentul CNN, Sam Kiley, într-un reportaj realizat aproape de linia frontului.

În unitatea de recunoaștere sunt trei străini. Mark Ayres, un britanic, a fost ușor rănit, în prima zi a ofensivei. Ayres a suferit răni mai grave la picior, în urma tirurilor artileriei inamice, a doua zi. Împreună cu cei doi, multiple răni a suferit Michael „Zafer”, un fost pușcaș marin din Kansas, SUA.

Cei doi s-au înrolat împreună în forțele ucrainene, dar s-au întâlnit în trecut, în timp ce luptau contra ISIS, în Siria. „Zafer” e fostul nume de cod kurd al americanului.

El a suferit loviri în mână, stomac și cap, dar a supraviețuit. Contraofensiva, începută de o săptămână, nu pare să fie pe sfîrșite.

„Cu siguranță, nu va fi rapid. E o luptă grea și lentă, metru cu metru, poziție cu poziție, pentru că nu avem resurse să lansăm un blitzkrieg (război-fulger, n.r.) pe scară largă”, spune combatantul britanic.

În imaginile din reportajul CNN există o secvență (la minutul 1:53 în materialul video încorporat, n.r.) în care soldații ruși flutură un steag alb, semnalând că vor să se predea.

„Îți pare rău de ruși?”, îl întreabă corespondentul CNN pe Mark Ayers.

„Nu, deloc. Nu Ucraina a invadat Rusia. Ei (rușii) au invadat Ucraina, ei sunt aici și îi ucid pe civili și pe soldații noștri. N-am nicio simpatie pentru ei”, a răspuns britanicul.

Britanicul intenționează să revină pe front, după ce i se vor tămădui rănile, pentru că războiul nu se termkină pentru cei răniți.

Ucraina a impus un embargo știrilor despre ofensiva din sud și ține secret numărul victimelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri