Caută
Close this search box.

US Open: Alexandra Eala intră în istorie la 17 ani. A devenit prima sportivă din Filipine care câştigă un grand slam la juniori

La doar 17 ani, Alexandra Eala a scris istorie la US Open, după ce a câştigat finala junioarelor, impunându-se în faţa sportivei din Cehia, Lucie Havlickova, scor 6-2, 6-4, şi devenind astfel prima jucătoare din Filipine care reuşeşte o astfel de performanţă.

Eala nu a pierdut niciun set în cele şase meciuri care au condus-o spre câştigarea titlului.

Alexandra se antrenează la Academia Rafael Nadal din Spania, sub conducerea antrenorului Adrien Alexis Vaseux, iar în Filipine deja este o vedetă.

„Ea ar putea fi Manny Pacquiao din tenis”, a spus Cecil Mamiit, un fost jucător profesionist din Filipine, care acum antrenează în circuitul WTA. „A existat mult entuziasm în jurul ei acasă şi cu siguranţă merită”, a mai spus el.

Tatăl Alexandrei, Michael Eala, care împreună cu soţia, Reza, plângeau după ce fiica lor a câştigat, şi-a găsit cu greu cuvintele: „Este… de necrezut. Ştim că este un drum, dar astăzi sărbătorim! Acest lucru este ireal, pur şi simplu ireal”.

Havlickova, campioană la simplu junioare la Roland Garros, s-a impus la dublu la US Open, după ce, alături de Diana Shnaider, a trecut de germanele Carolina Kuhl şi Ella Seidel, scor 6-3 6-2.

La juniori s-a impus spaniolul de 16 ani Martin Landaluce, care a trecut de belgianul Gilles Bailly, scor 7-6(3) 5-7 6-2.

La dublu juniori, americanii Ozan Baris şi Nishesh Basavereddy au trecut, scor 6-1, 6-1, de Juan Carlos Prado Angelo din Bolivia şi Dylan Dietrich din Elveţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri