Caută
Close this search box.

VIDEO Sicriul Reginei Elisabeta a fost coborât în cavoul regal de la Capela St George

Sicriul reginei Elisabetei a II-a a Marii Britanii a fost coborât luni în cavoul regal („Royal Vault”) din Capela St George de la Castelul Windsor, unde a fost depus şi sicriul soţului suveranei, pentru a putea fi îngropat alături de regină în cadrul unei ceremonii private ulterioare, relatează AFP.

Înainte de a fi coborât şi de a răsuna imnul naţional, de pe sicriul greu de stejar şi plumb au fost îndepărtate bijuteriile care l-au împodobit de la moartea reginei, pe 8 septembrie – coroana imperială, sceptrul şi orbul regal, simbolizând lumea creştină, potrivit Agerpres. Apoi lordul şambelan, cea mai înaltă funcţie din cadrul Casei Regale, şi-a rupt bagheta, simbol al autorităţii sale asupra celorlalţi slujitori ai Casei Regale şi a plasat bucăţile pe sicriu, în semn că serviciul său în slujba suveranului defunct a încetat.

În timp ce sicriul era coborât, decanul de Windsor a recitat Psalmul 103, ce include şi versetul: „Mergi înainte în călătoria ta din această lume, O suflete creştin”.

De asemenea, prelatul a rostit rugăciunea prin care sufletul monarhului a fost încredinţat Graţiei Divine, iar cimpoierul regal a interpretat lamentaţia „A Salute to the Royal Fendersmith”.

Apoi, arhiepiscopul de Canterbury a încheiat serviciul religios cu o binecuvântare, înainte ca toţi participanţii la funeralii să intoneze imnul naţional.

Sicriul suveranei va fi transferat apoi, împreună cu sicriul soţului suveranei, în capela memorială regele George al VI-lea, aflată lângă capela principală St. George, alături de părinţii reginei şi sora sa, prinţesa Margareta.

La slujba de înmormântare de la Capela St George din Castelul Windsor, oficiată de decanul de Windsor, David Coney, au participat aproximativ 800 de invitaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri