Caută
Close this search box.

Visarion Alexa, sub control judiciar. Instanţa respinge arestul preventiv

visarion alexa

Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii de la Tribunalul Bucurşti au respins cererea procurorilor, de arestare preventivă.

Tribunalul Bucureşti a decis să respingă contestaţiile formulate de procurori şi de Visarion Alexa la hotărârea Judecătoriei Sectorului 6 prin care preotul era cercetat sub control judiciar pentru agresiunea sexuală a unei enoriaşe.

“Respinge ca neîntemeiate contestaţiile formulate de Parchetul de pe langa Judecătoria Sector 6 şi de inculpatul Alexa Visarion”, a hotărât Tribunalul Bucureşti, conform News.ro.

Decizia instanţei este definitivă.

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate în data de 17 septembrie de Judecătoria Sectorului 6.

El este acuzat că a agresat sexuală o femeie care venise la spovedanie. Avocata lui Visarion Alexa, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor a decis mai multe sancţiuni pentru preotul Visarion Alexa. Acesta a recunoscut fapta de care este acuzat, dar a refuzat să dea detalii. Comisia a decis că el nu mai are voie să săvârşească niciun serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri