Caută
Close this search box.

William, Prințul de Wales, va fi cheia domniei Regelui Charles

William reprezintă viitorul monarhiei britanice, spun cei mai mulţi specialişti care aşteaptă multe de la viitorul rege al Marii Britanii.

La cei 40 de ani împliniți, William este cel mai popular membru al dinastiei Windsor, cel puțin asta arată sondajele de opinie, potrivit TVR. Sunt destul de multe voci în Regat care și-ar fi dorit ca el să fie următorul monarh după bunica lui.

În planurile Regelui Charles al III-lea, care urmărește să modernizeze instituția monarhică, William, soția sa Kate și cei trei copii vor fi cheia acestui proiect. Poziția noului prinț de Wales a devenit și mai importantă după ce fratele sau mai mic, prințul Harry, a renunțat acum doi ani la toate atribuțiile regale, pentru a se muta în California împreună cu soția sa, Meghan.

„Este o schimbare uriaşă a rolului pe care îl are Prinţul William acum, că e şi Prinţ de Wales. Este moştenitorul direct al tronului şi influenţa lui la curte, pe culoarele puterii, va fi considerabilă”, e de părere Andrew Morton, biograf și jurnalist.

Spre deosebire de bunica lui, care, în 7 decenii de domnie nu a acordat nici un interviu, William a putut să facă asta. De fiecare dată a vorbit despre proiectele sale, care, la fel ca în cazul bunicului și tatălui său, sunt centrate pe mediul înconjurător.

„În ultimii ani am asistat la maturizarea Prinţului de Wales, a Prinţului William. A devenit un adult grijuliu, un membru activ al familiei. S-a transformat în cineva care, de exemplu, o putea sfătui pe Regină.

A învățat de la mama lui, prințesa Diana, să-și folosească statutul regal cu inteligență și fără sfială să-i critice pe liderii mondiali sau alte personalități atunci când a fost cazul”, spune Andrew Morton.

Asta i-a adus lui William multe laude și specialiștii spun că indică un nou stil de monarhie pe care William vrea și simte nevoia să îl îmbrățișeze. La acest succes contribuie și la fel de populara sa soție Kate, acum Prințesă de Wales.

Charles Rae, fost corespondent regal pentru The Sun declară „că, dacă William ar fi vreodată implicat într-un scandal, nu cred că monarhia ar suferi drastic. El chiar este ultimul mohican”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri