Caută
Close this search box.

Xi Jinping i-a transmis lui Vladimir Putin îngrijorările sale privind războiul din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că înțelege faptul că liderul chinezi Xi Jinping s-a arătat îngrijorat de situația din Ucraina, ceea ce reprezintă o recunoaștere surprinzătoare a fricțiunilor existente între Moscova și Beijing în privința războiului din Ucraina, informează Reuters.

Cei doi șefi de stat s-au întâlnit în Uzbekistan la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai.

„Apreciem în mod deosebit poziția echilibrată a prietenilor noștri chinezi în privința crizei din Ucraina”, i-a declarat Putin lui Xi în cadrul primei întrevederi pe care cei doi șefi de stat o au de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

„Vă înțelegem semnele de întrebare și grija pe care ați manifestat-o. În cadrul întrevederii de astăzi, vom explica, evident, poziția noastră”, a declarat Vladimir Putin, potrivit Digi24.

Analistul politic Ian Bremmer a declarat pentru Reuters că acesta este „prima oară când Putin recunoaște public că se fac presiuni asupra sa pentru a da înapoi”.

Declarația vine la o săptămână după succesul neașteptat al contraofensivei ucrainene în regiunea Harkov, în urma căreia Kievul a anunțat recuperarea a 8.000 de kilometri pătrați de teritoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri