Caută
Close this search box.

Acţiune a IPJ Ilfov, la o şcoală din Jilava. Elevii, controlaţi de obiecte periculoase. Părinţii, nemulţumiţi

Poliția Rutieră Iași

Poliţişti de la IPJ Ilfov au organizat o acţiune de verificare a elevilor de la o şcoală din Jilava, pentru a se stabili dacă elevii au la ei obiecte periculoase.

Mai mulţi părinţi s-au arătat nemulţumiţi de faptul că elevii ar fi fost speriaţi şi trataţi ca nişte infractori.

IPJ Ilfov a precizat că acest control a avut loc în urma unei şedinţe cu conducerea şcolii şi autorităţile locale, întrucât au existat date că sunt copii care vin cu briceag la şcoală, iar la această unitate au avut loc în trecut incidente violente.

Poliţia Ilfov a anunţat că Biroul Control Intern face verificări legate de desfăşurarea acţiunii, în urma sesizării mamei unuia dintre elevi. Acţiunea a avut loc pe 12 octombrie, la Şcoala Gimnazială nr. 1, din Jilava, dar informaţia a apărut public de-abia acum.

Potrivit Fanatik.ro, care a publicat şi imagini din timpul acţiunii, părinţii elevilor sunt revoltaţi de modul în care poliţiştii au desfăşurat percheziţia la şcoală, la copiii de clasele V-VIII, susţinând că elevii au fost speriaţi şi trataţi ca nişte infractori.

Poliţiştii ar fi intrat cu cinci autospeciale, în curtea şcolii, fiind verificate mai multe clase, iar directorul şcolii nu ar fi fost informat despre acţiune.

În imaginile publicate se vede cum mai mulţi poliţişti, între care şi femei, intră în clasă şi le cer elevilor să îşi golească buzunarele şi apoi ghiozdanele. Unul dintre poliţişti îi atrage atenţia unei eleve să se ridice de pe scaun, aşa cum făcuseră colegii ei, el repetându-i acest lucru la plecare.

Elevii sunt întrebaţi dacă au la ei obiecte periculoase, iar la un moment dat unul dintre copii întreabă dacă poliţiştii au venit să vadă dacă au arme la şcoală.

La un moment dat, unul dintre elevi, despre care Fanatik.ro susţine că are tulbărări din spectrul autist, afirmă: ”Cred că încep să vomit!”, însă nu este luat în seamă.

Poliţia Judeţeană Ilfov a transmis că, „având în vedere faptul că, la începutul lunii octombrie, poliţiştii de la siguranţa şcolară Ilfov au obţinut date privind aspecte care vizează portul unor obiecte tăietor înţepătoare, tip briceag, posibil de către unul sau mai mulţi elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Jilava în timpul programului şcolar, în 6 octombrie, poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară au participat la o şedinţă comună la sediul acestei şcoli, alături de directorul unităţii de învăţământ, consilierul şcolar, şeful Poliţiei Locale Jilava, un reprezentant al Primăriei Jilava, precum şi şeful societăţii de pază care desfăşoară activităţi specifice la unitatea de învăţământ în cauză. Astfel, la şedinţă au fost discutate, în principal, aspecte care vizează prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, inclusiv de natură penală, în cadrul unităţilor de învăţământ, respectiv în Şcoala Gimnazială nr 1 din Jilava. De asemenea, s-a luat în discuţie aspectul ca unitatea de învăţământ, împreună cu firma de pază, să întocmească o procedură prin care agenţii de pază să poată controla ghiozdanele elevilor, în scopul prevenirii introducerii obiectelor periculoase în şcoală”.

”În acest context, în data de 12 octombrie a. c., poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Ilfov, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Măgurele, au desfăşurat o activitate specifică preventivă privind portul şi folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învăţământ menţionată, în baza unui plan de acţiune. Subliniem faptul că, la sosirea poliţiştilor la şcoala respectivă, directorul unităţii de învăţământ a fost informat cu privire la efectuarea activităţii în cauză, acesta neavând obiecţiuni şi, de asemenea, a participat efectiv, împreună cu alte cadre didactice la această acţiune”, a arătat sursa citată.

IPJ Ilfov a precizat că la această şcoală au fost înregistrate mai multe evenimente produse cu violenţă în anul şcolar 2021- 2022.

”Având în vedere aspectele sesizate de către mama unui elev din cadrul Şcolii Gimnaziale nr 1 Jilava, cu privire la modul de efectuare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Ilfov la unitatea de învăţământ mai sus menţionată, poliţiştii Biroului Control Intern, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, efectuează verificări, urmând ca în raport de rezultatul acestora, să dispună măsuri, în conformitate cu actele normative în vigoare”, a adăugat aceeaşi sursă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri