Caută
Close this search box.

Armata ucraineană susține că rușii se pregătesc pentru o „potențială retragere” din Herson

Forțele ruse din Herson pregătesc „poziții de apărare” de-a lungul malului de est al râului Nipru și lasă mici căi pentru o „potențială retragere” de pe malul de vest, susține armata ucraineană, potrivit CNN.

Potrivit informațiilor disponibile, inamicul organizează poziții de apărare pe malul stâng (estic) al râului Nipru în regiunea Herson. Lângă localitatea Hornostaivka, unități de inginerie ale trupelor de ocupație ruse pun mine de-a lungul coastei, lăsând căi mici pentru potențiala retragere a trupelor lor de pe malul drept (vestic)”, scriu Forțele Armate ale Ucrainei în actualizarea operațională zilnică, citată de TVR Info.

Armata ucraineană afirmă că rușii se pregătesc pentru o „potențială retragere” din Herson

Luni, un rezident din Hersonul ocupat de ruși a declarat pentru CNN că Rusia își retrage serviciile administrative din oraș și că mulți rezidenți așteaptă armata ucraineană pentru eliberare.

Acesta a descris orașul Herson ca fiind calm, cu foarte puțini oameni pe străzi.

Guvernatorul regiunii, instalat de Rusia, Vladimir Saldo, a declarat săptămâna trecută că administrația civilă se va muta din orașul Herson pe malul de est (stânga) al râului Nipru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri