Caută
Close this search box.

ASF organizează cursuri de cultură financiară

startfin

ASF începe două programe dedicate educaţiei financiare. Unul este ţintit pe cadrele didactice din învăţământul privat, iar altul pentru elevii claselor a VIII-a și a XI-a.

StartFin. Vom avea învăţători mai pregătiţi pentru lumea în care trăim

Institutul de Studii Financiare (ISF) și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizează, în săptămâna World Investor Week, prima sesiune a cursului de educație financiară destinat cadrelor didactice din învățământul primar, în cadrul programului StartFIN.

StartFIN, pentru formarea personalului didactic din învățământul primar în domeniul financiar, este un program gratuit acreditat de Ministerul Educației, care oferă dezvoltarea competențelor specifice educației financiare adecvate elevilor din clasele 0-4.

Programul este acreditat pentru 4 ani în sistem online și se desfășoară pe parcursul a 40 de ore, cu 20 de ore organizate în sistem online sincron și 20 de ore organizate în sistem asincron, oferind astfel avantajul participării de la distanță a învățătorilor din toată țara.

StartFIN include două module în cadrul cărora sunt predate noțiuni de educație financiară complete, fiind primul program de acest tip disponibil și adecvat nevoilor beneficiarilor.

Pentru finalizarea programului, participanții trebuie să pregătească un portofoliu educațional care va fi evaluat de o comisie de specialitate, formată din experţi în domeniul financiar.

Absolvenții programului au posibilitatea recunoașterii unui număr de 10 credite de formare profesională.

Scopul programului StartFIN este de a dezvolta cunoștințele tehnice specifice piețelor financiare pentru cadrele didactice care predau la ciclul primar, contribuind astfel la diseminarea conceptelor financiare în rândul elevilor. Prin susținerea unor astfel de cursuri de formare economico-financiară a profesorilor cresc în mod considerabil șansele de incluziune financiară a tinerei generații.

Cursanții au la dispoziție materiale de studiu (manuale, instrumente de evaluare, aplicații și alte instrumente didactice) și sunt evaluați după metode care respectă principiile standard de evaluare.

Pentru anul 2022, ISF și ASF oferă șansa formării în cadrul StartFIN, în mod gratuit, pentru 500 de învățători. Locurile sunt ocupate în ordinea înscrierii (cererile se trimit la adresa startfin@isf.ro), numărul participanților fiind limitat la 25 persoane/serie. În cazul depășirii acestei limite, persoanele vor fi înscrise la următoarea serie disponibilă.

În 21 zile de la lansare, programul StartFIN a înregistrat 1.625 cereri de înscriere, iar 372 de participanți au fost deja selectați pentru a participa la sesiuni de curs.

Olimpiada ASF. Elevii de clasa a VIII-a şi a XIX-a, următoarea ţintă ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, organizează cea de a doua ediție a concursului național de educație financiară – Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor de clasa a VIII-a și a XI-a din România. Înscrierile la concurs pot fi efectuate în perioada 4-17 octombrie 2022.

Concursul este structurat în trei etape și se va desfășura online în perioada 26 noiembrie 2022 – 25 martie 2023, prima etapă fiind programată în data de 26 noiembrie 2022, iar ultima în data de 25 martie 2023 în cadrul săptămânii dedicate evenimentului internațional Global Money Week 2023.

Olimpiada ASF își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor.

Este important ca ei să cunoască în mod corect principiile și mecanismele pieței financiare non-bancare, precum și produsele și serviciile aferente acesteia.

Dotată cu premii atractive, Olimpiada ASF va fi și ocazia de a promova școlile și liceele care au înțeles importanța educației financiare în pregătirea tinerilor pentru viitor.

Regulamentul concursului și informații utile despre înscriere se găsesc pe site-ul https://edutime.ro/olimpiada-asf/.

Înscrierile la concurs sunt deschise tuturor elevilor de clasa a VIII-a și a XI-a de la unități școlare din România, indiferent de tipul acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri