Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a acuzat Statele Unite, Israelul şi agenţii acestora, de urzirea contestării antiguvernamentale declanşată de moartea, la 16 septembrie, a lui Mahsa Amini, la Teheran, relatează AFP.

”Spun clar că aceste revolte şi insecuritatea sunt opera Americii, regimului sionist (Israel) uzurpator şi agenţilor lor salariaţi, cu ajutorul anumitor iranieni trădători din străinătate”, a declarat Ali Khamenei, conform News.ro.

Aceasta este prima reacţie a liderului suprem al Republicii islamice de la moartea tinerei, după ce a fost arestată la 13 septembrie de căytre Poliţia Moravurilor.

”Moartea tinerei ne-a zdrobit sufletul, dar ceea ce nu este normal este ca anumite persoane, fără vreo probă şi fără vreo anchetă să facă străzile periculoase, să ardă Coranul, să smulgă hijabul femeilor care poartă vălul, să dea foc la moschei şi la maşini”, denunţă el.

”Poliţia este obligată să ţină piept infractorilor şi să asigure securitatea societăţii”, a îndemnat el la o ceremonie de înmânare a unor diplome ofiţerilor absolvenţi ai Academiei Militare de la Teheran.

”Aşadar, o slăbire a poliţiei înseamnă o întărire a infractorilor. Cel care atacă poliţia lasă poporul fără apărare împotriva infractorilor, derbedeilor, hoţilor”, a denunţat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.