Caută
Close this search box.

Caz grav de spionaj în România. Moscova a aflat de la Gazprom secrete despre zăcăminte

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara, împreună cu trupele de intervenție ale Jandarmeriei, au descins în această dimineață la sediul Nis Petrol din Timișoara, companie din Serbia aflată sub umbrela gigantului rusesc Gazprom.

Din primele informații, DIICOT Timișoara face cercetări legate de accesarea ilegală a unor sisteme informatice șo transmiterea ilegală de date informatice, mai exact informații privind zăcăminte de țiței și gaze din România, potrivit pressalert.ro.

Ancheta DIICOT este una extrem de complexă și a beneficiat de suport informativ din partea principalelor servicii de informații din România – SRI și SIE.

De când NIS Petrol a început să facă prospecțiuni în județul Timiș, în 2008, în zonele de lângă localitățile Cenad, Dudeștii Vechi, Valcani, Beba Veche, Tomnatic, Teremia Mare, Comloșul Mare, Gottlob și Sânnicolau Mare, a adunat o serie de informații despre rezervele de petrol și gaze din respectivele perimetre.

Cu toate că avea obligația de a transmite aceste date statului român, reprezentat prin ANRM, ca proprietar al terenurilor respective, NIS Petrol a transmis toate informațiile direct către Belgrad și de acolo, cel mai probabil, către Moscova.

Practic, autoritățile române habar nu au avut ce s-a descoperit în timpul prospecțiunilor de către NIS Petrol. Procurorii fac cercetări pentru „comiterea infracțiunilor de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și transfer neautorizat de date informatice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri