Caută
Close this search box.

Caz şocant: Transport ilegal de lemne, descărcat la sediul poliției

lemne furate

Caz șocant la Suceava. Un transport ilegal de bușteni, depistat de activiștii de mediu, era destinat unui sediu de poliție rurală, unde a și fost descărcat.

Polițiștii suceveni au deschis o anchetă prin controlul intern și spun că această cantitate nu a fost solicitată de IPJ, pentru că, în acest moment cotele de lemne destinate sediilor de poliție au fost deja alocate, potrivit TVR.

Activiștii de mediu au dat alarma, după ce au sesizat în apropierea comunei Iaslovăţ din Suceava, un camion încărcat cu lemne de fag. Verificarea în aplicația Sumal a arătat că încărcătură nu era înregistrată.

Așa că reprezentanții ONG urilor au urmărit camionul până la destinație. Mașina a intrat în curtea sediului poliției rurale din comuna Arbore, iar șoferul a început să descarce lemnele.

”Din întâmplare, eram pe drumul principal, a ieșit camionul de pe un drum secundar, am văzut că nu deține aviz. Îl așteptau cu porțile deschise. A intrat aici, la sediul poliției Arbore, a descărcat camionul și a și pleca. E josnic, noi cerem sprijinul autorităților și chiar ei să cumpere sau să primească lemn ilegal în curtea instituției”, relatează Mihai Prutean, activist de mediu, pentru TVR.

La fața locului a ajuns și activistul de mediu Daniel Bodnar, care a sunat la 112 ca să reclame transportul ilegal. A intervenit și un echipaj de poliție. Prima ipoteză a anchetatorilor este că lemnele ar fi fost destinate locuinței de serviciu a șefului de post din localitatea Arbore.

Reprezentanții Direcției Silvice au verificat transportul, pentru a stabili proveniența lemnului.

La o primă estimare ar fi vorba de o cantitate de aproximativ 7-8 metri cubi de lemne fără acte. Încărcătură are o valoare de piață de 4000-5000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri