Caută
Close this search box.

Ciolacu: Premierul olandez Mark Rutte poate face ca drumul atât de lung al României către Schengen să se apropie de final

ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că premierul Olandei ar trebui să susțină aspirațiile României de a fi parte din Schengen, mai ales că țara noastră îndeplinește de ani buni toate criteriile necesare.

Mark Rutte vizitează țara noastră mâine. Guvernele statelor UE urmează să dea în decembrie un vot, pe aderarea României și Bulgariei la Schengen.

Liderul PSD și-a început o postare pe Facebook printr-un apel la politicienii români să lase la o parte răfuielile politice până ne atingem obiectivul de a fi parte din Schengen:

„Ca lider al partidului care a dus România în NATO și UE, le cer tuturor politicienilor români să lase deoparte, pentru o perioadă scurtă de timp, orgoliile și atacurile politice interne pentru a ne putea concentra pe atingerea celui mai important obiectiv strategic de politică externă a României în acest final de an: aderarea la spațiul Schengen!”.

Ciolacu a amintit apoi că miercuri vine la București premierul Olandei, țară de a cărei poziție depinde îndeplinirea obiectivului nostru:

„Știu că domnia sa va merge să vadă ce înseamnă în mod real că România este acum în prima linie de apărare a Europei.

Odată cu ultima escaladare a violenței din partea Rusiei asupra civililor nevinovați din Ucraina, acum mai mult ca niciodată trebuie să strângem rândurile în Europa pentru a ne apăra cetățenii, suveranitatea și democrația însăși”.

Marcel Ciolacu a mai susținut că acum este timpul ca UE să accepte intrarea țării noastre în Schengen, iar premierul olandez Mark Rutte „poate face ca acest drum atât de lung” al României „să se apropie de final, printr-o susținere publică a aspirațiilor noastre”, scrie B1.ro.

„Am respectat toate detaliile tehnice. Suntem europeni loiali. Singurul lucru care stă în cale este voința politică”, a insistat președintele PSD.

În finalul postării, Ciolacu și-a manifestat speranța că Rutte se va arăta solidar cu românii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri