Caută
Close this search box.

Directorul Teatrului de Operă din Galaţi, acuzat de ANI că şi-a angajat soţia soprană

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese de către Teodor Niţă, managerul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” Galaţi, după ce acesta şi-ar fi angajat nelegal soţia ca soprană la teatru, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ANI, în calitate de manager al teatrului, Teodor Niţă a semnat, avizat şi aprobat o serie de documente, ce au avut ca efect angajarea soţiei sale în cadrul aceleiaşi instituţii, aceasta obţinând venituri în perioada martie 2018 – iulie 2019 în valoare de 62.110 lei.

Teodor Niţă este şi decan la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, iar soţia sa, Silvia Niţă, este conferenţiar universitar.

În ultima declaraţie de avere depusă în iunie 2022, Teodor Niţă a menţionat venituri anuale de 158.000 lei de la Universitatea „Dunărea de Jos” şi 88.000 lei de la Teatrul de Operă, în timp ce soţia a avut un salariu anul de 88.000 lei de la Universitate şi 57.000 lei ca solistă la teatru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri