Caută
Close this search box.

DNA clasează Dosarul Ponta – Blair

dosarul ponta - blair

DNA a clasat Dosarul Ponta – Blair, la şase ani de la deschiderea cercetărilor în această cauză penală.

Victor Ponta a reacţionat, afirmând că se bucură că „în România, după atâţia ani, se poate face totuşi puţină dreptate”. Clasarea nu are nici o legătură cu prescripţia, afirmă fostul premier.

Procurorii DNA au decis clasarea dosarului instrumentat de Serviciul Teritorial Ploieşti al acestui parchet în care Victor Ponta a fost cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Alături de Ponta, a fost urmărit penal în această speţă şi fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, pe care procurorii l-au acuzat că ar fi plătit 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor ar fi fost desemnat drept candidat pe listele PSD.

Victor Ponta a reacţionat în urma deciziei de clasare a dosarului.

„După 6 ani de umilinţe şi minciuni s-a închis şi Dosarul Ponta – Blair. Mă bucur că în România, după atâţia ani, se poate face totuşi puţină dreptate. Sigur că Portocală şi şefii care l-au pus sunt bine merci; sigur că nimeni nu îmi da înapoi cei 6 ani ; nici nu îşi va cere scuze vreunul dintre cei care m-au înjurat pe această tema.

Dar , ce nu te omoară te întăreşte! PS – pentru focile care încă mai caută ceva de înjurat , clasarea NU are nicio legătură cu prescripţia; doar cu faptul că acuzaţiile lui Portocală au fost pur şi simplu aberante, un caz «de şcoală» de dosar politic!”, a scris Ponta, pe Facebook, conform News.ro.

În septembrie 2016, Victor Ponta a fost plasat sub control judiciar, în acest dosar, impunându-i-se mai multe interdicţii, la acel moment.

Dosarul a fost instrumentat de fostul procuror Mircea Negulescu, exclus din magistratură pe motive disciplinare.

În iulie 2020, Mircea Negulescu a fost reţinut alături de un ofiţer de poliţie judiciară, de către procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, în legătură cu Dosarul Ponta – Blair, fiind acuzat de ticluirea modului de sesizare şi a întregului material probator administrat în acest dosar şi în altul, ambele aflate în instrumentarea DNA – ST Ploieşti.

SIIJ anunţa, la acel moment, că scopul acţiunilor fostului magistrat consta în „învinuirea pe nedrept a unor persoane”, despre care cunoştea că sunt nevinovate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri