Caută
Close this search box.

Dragoş Dobrescu, membru al Grupului de la Monaco, a fost trimis în judecată de DNA

dragoş dobrescu

Afeceriștii Dragoş Dobrescu (grupul de la Monaco), Doru Cătălin Boştină (avocat) și Pier Luca Canino (șeful Astaldi România) au fost trimiși în judecată, de DNA, într-un dosar de corupție, care vizează modul de obținere a avizelor de construire, pentru Magistrala 5 de Metrou (Drumul Taberei), potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Informația despre numele celor trei inculpați apare pe portalul instanțelor de judecată.

Procurorii susțin că unul dintre oamenii de afaceri ar fi cerut de la celălalt om de afaceri un milion de euro, în schimbul exercitării influenței pe care a pretins că o are asupra unui primar de sector din București, pentru obținerea cu ușurință a avizelor necesare construirii metroului spre Drumul Taberei.

Reamintim că metroul din Drumul Taberei, construit de Astaldi, a fost întârziat peste opt ani, din cauza unor probleme cu avizele și autorizațiile.

Potrivit informațiilor G4Media, primarul este Rareș Mănescu (ex-primar PNL al Sectorului 6), dar acesta nu are nici o calitate în dosar. De notat că Rareș Mănescu este și el considerat membru al grupului informal de la Monaco, alături de Dragoș Dobrescu.

Omul de afaceri care a cerut banii a promis că vor fi soluționate favorabil și plângerile cetățenilor nemulțumiți de modalitatea în care se desfăşurau lucrările la Metrou.

Pentru a fi ascunsă adevărata natură a banilor, aceștia urmau să fie remiși prin intermediul unei societăți controlate de avocatul inculpat în cauză, sub forma unor servicii fictive de mentenanță.

DNA arată că la 9 septembrie 2013 au fost transferați în contul unei societăți administrate de primul dintre inculpați o primă tranșă, în valoare de 547.000 de lei, bani care ulterior au fost retrași sub formă de cash.

Dragoș Dobrescu este un controversat afacerist, membru al celebrului Grup de la Monaco – o comunitate informală de oameni de afaceri și politicieni cuplați la contracte publice, indiferent de culoarea guvernării. El a făcut și în 2018 o afacere profitabilă cu statul român, căruia i-a închiriat sediul pentru Ministerul Fondurilor Europene, pe când ministerul era condus de Rovana Plumb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri