Caută
Close this search box.

FBI anchetează o cumpărare de arme, în care ar fi implicat Hunter Biden

hunter biden

Procurorul american din Delaware, David Weiss, numit de Donald Trump, trebuie să decidă dacă îl acuză pe Hunter Biden, fiul actualului președinte, Joe Biden.

Agenții federali care îl investighează pe fiul președintelui Biden, Hunter, au adunat ceea ce ei cred că sunt suficiente dovezi pentru a-l acuza de infracțiuni fiscale și o declarație falsă, legată de cumpărarea unei arme, potrivit unor persoane familiare cu cauza, citată de Washington Post.

Următorul pas este ca procurorul american din Delaware să decidă dacă va depune astfel de acuzații, au spus sursele de presă.

Ancheta asupra lui Hunter Biden a început în anul 2018 și a devenit un punct central de propagandă, pentru președintele de atunci, Donald Trump, în timpul efortului său de realegere nereușit, din anul 2020.

Inițial, investigația s-a concentrat pe finanțele lui Hunter Biden, legate de relațiile de afaceri din străinătate și activitatea sa de consultanță.

De-a lungul timpului, anchetatorii de la mai multe agenții s-au concentrat îndeaproape pe faptul că el nu și-a raportat toate veniturile și ar fi mințit cu privire la documentele de cumpărare a armelor, în anul 2018, potrivit persoanelor familiarizate cu situația, care au vorbit sub condiția anonimatului.

Agenții au stabilit cu luni în urmă că au un dosar penal viabil, împotriva lui Biden Jr.. Dar în cele din urmă, conform legii americane, revine procurorilor de la Departamentul de Justiție, nu agenților, să decidă dacă vor depune acuzații, în cazurile în care procurorii consideră că dovezile sunt suficient de puternice, pentru a duce la o probabilă condamnare, la proces.

Având în vedere interesul politic intens pentru o anchetă penală care îl implică pe fiul unui președinte în exercițiu, procurorul general Merrick Garland a precizat că procurorul american din Delaware, David C. Weiss, care a fost nominalizat de Trump, la sfârșitul anului 2017, supraveghează cazul.

Garland a promis că nu va exista nici o interferență politică sau necorespunzătoare, în cazul Hunter Biden, și nu a luat măsuri pentru a-l împinge pe Weiss să ia o decizie, au spus oamenii familiarizați cu chestiunea.

Nu este neobișnuit ca investigațiile Departamentului de Justiție să dureze ani, până la finalizare. Politica Departamentului de Justiție ar impune ca orice taxă penală să fie aprobată de divizia fiscală a departamentului.

O purtătoare de cuvânt a lui Weiss a refuzat să comenteze, la fel ca purtătorii de cuvânt ai Departamentului de Justiție, FBI și IRS, cele două agenții de investigații principale.

Întrebat despre caz, Chris Clark, un avocat al lui Hunter Biden, a acuzat anchetatorii că au scurs informații. „Este o infracțiune federală ca un agent federal să scurgă informații despre o anchetă a Marelui Juriu, cum ar fi aceasta”, a spus Clark, într-o declarație scrisă.

„Orice agent pe care îl citați ca sursă în articolul dvs. se pare că a comis o astfel de infracțiune. Ne așteptăm ca Departamentul de Justiție să investigheze cu sârguință și să judece astfel de actanţi răi.

După cum este potrivit și legal, credem că procurorii din acest caz sunt diligent și cântărind temeinic nu doar probele furnizate de agenți, ci și pe toți ceilalți martori din acest caz, inclusiv pe martorii apărării. Aceasta este treaba procurorilor. Nu ar trebui să fie presați, grăbiți sau criticați pentru că își fac treaba”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri