Caută
Close this search box.

Focar de infecţie la Spitalul Clinic Judeţean Mureş. Cinci pacienţi internaţi la ATI au murit

Focar de infecţie la Spitalul clinic judeţean Mureş. Cinci dintre pacienţii internaţi la terapie intensiva au murit în doar câteva zile în urma infectării cu bacterii rezistente la tratament. Încă 7 au fost mutaţi de urgenţă în alte saloane.

Spitalul a sistat internările şi a închis temporar secţia de ATI care era oricum temporară, potrivit TVR.

În urmă cu două săptămâni, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila declara: Nu ne propunem să eradicăm infecțiile nosocomiale, nu există așa ceva. Vrem să cunoaștem realitatea din spitale.

Şase pacienţi internaţi la secţia ATI din Spitalul clinic judeţean Mureş au contractat infecţii cu bacterii foarte rezistente la tratament. Cinci dintre ei nu au mai putut fi salvaţi şi au murit în decursul ultimelor zile.

Încă şapte pacienţi internaţi la terapie intensivă au fost mutaţi, de urgenţă, în alte saloane, iar secţia a fost închisă.

Secţia de terapie intensivă a Spitalului clinic judeţean Mureş funcţiona temporar, dar primise avizul Ministerului Sănătăţii până la finalizarea noului spaţiu, care este în lucru. Totuşi, conducerea spitalului susţine că nu infecţiile din spital au fost cauza decesului pacienţilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri