Caută
Close this search box.

Fotbalistul Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus, pentru că e pro-occidental

vasili hamutovski

Presa din Belarus scrie că fostul portar de la FCSB și Petrolul, care în prezent este antrenor de portari, la Liov, a fost arestat de autorități, după ce în ultima perioadă a fost un critic vehement al Regimului Aleksandr Lukașenko și chiar a protestat împotriva acestuia, după alegerile din august 2020.

Din câte se pare, Hamutovski revenise în Belarus, pentru o operație la genunchi. Dublul campion al României cu Steaua lucrează în prezent în cadrul clubului din Liov, unde este antrenor cu portarii, în cadrul academiei.

Autoritățile din Belarus au deschis și un dosar penal, pe numele lui Hamutovski, pentru infracțiunea de ”Organizare și pregătire a acțiunilor care încalcă grav ordinea publică sau participarea activă la acestea”, notează ex-press.by, conform Sport.ro.

În România, Hamutovski a evoluat pentru Steaua și Petrolul Ploiești. Printre altele, portarul ajuns la 44 de ani a mai trecut pe la BATE Borisov, Dinamo Moscova, FC Augsburg și Dinamo Minsk.

Pe lângă cele două titluri câștigate în sezoanele 2004-2005, respectiv 2005-2006 cu Steaua, Hamutovski mai are în palmares și Cupa României, câștigată cu Petrolul în sezonul 2012-2013, dar și titlul de campion al Belarusului, cu BATE Borisov, în 1999.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri