Caută
Close this search box.

Generalul Ben Hodges: Singurii prieteni ai Rusiei sunt Iran şi Belarus

ben hodges

Atacurile din ultimele săptămâni, numărul şi tipul rachetelor cu care Rusia a atacat Ucraina au ridicat mai multe semne de întrebare legate de cât armament mai are Kremlinul.

Fostul comandant al Forţelor Americane în Europa, gen. Ben Hogdes a explicat într-un interviu acordat Ştirilor TVR că e importantă şi resursa umană.

Interviul în exclusivitate va fi difuzat în aceasta seară la ora 22.00, la TVR INFO.

Gen. Ben Hodges: Cu siguranţă au capacitatea să continue să atace oameni nevinovaţi. Dar armata lor nu are capacitatea, din punctul meu de vedere, să conducă vreo operaţiune ofensivă. Mobilizarea a mii de oameni care nu vor acest lucru a fost foarte prost gestionată şi toată lumea a putut să vadă cât de groaznic fac asta, cum îi adună şi obligă să intre în armată.

Aşa că puteţi să vă imaginaţi cât de bine sunt pregătiţi aceşti oameni, dar şi moralul pe care aceşti oameni îl vor avea. Dar asta nu e un motiv de îngrijorare pentru Kremlin. Pentru Kremlin acesta este doar o modalitate prin care trimite trupuri pentru a încerca să extindă conflictul.

Un semn că Rusia ar avea probleme cu armamentul e şi faptul că folosesc drone iraniene, spun mai mulţi analişti citaţi de presa internaţională.

Gen. Ben Hodges: Singurii prieteni ai Rusiei, singurii de la care mai primeşte ceva sunt Iran şi Belarus. Nimeni altcineva nu îi sprijină. Nici China, nici India, nimeni. Cred că sunt disperaţi.

Săptămâna trecută 14 ţări NATO, între care şi România, împreună cu Finlanda au semnat o scrisoare de intenţie pentru achiziţionarea unor sisteme de apărare aeriană în comun.

Gen. Ben Hodges: Nu poţi să te aperi singur de atacuri ce vin din mai multe locuri din Rusia. Trebuie să ai o reţea de senzori radar, de platforme aeriene, sisteme sol aer şi aer aer care să ţintească rachetele care apar şi un centru de comandă care să ia deciziile corecte în timp real.

Imaginaţi-vă că ce vedem acum este ceea ce am aştepta dacă Rusia va lua vreodată decizia de a ataca o ţară NATO. Nu e o probabilitate, dar este o posibilitate. Nu ar trimite câte o rachetă pe rând, ar fi zeci.

Ben Hodges susţine în continuare că ucrainenii vor reuşi până la finalul anului să îi împingă pe ruşi acolo unde erau în februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri