Caută
Close this search box.

Grupul francez TotalEnergies, acuzat de complicitate la crime de război, în Ucraina

totalenergies

Două asociaţii au depus plângere, la Paris, cu privire la complicitate la crime de război, în care acuză grupul francez TotalEnergies de faptul că a continuat să exploateze un zăcământ, în Rusia, şi că a produs carburant folosit de către avioane ruseşti, în războiul rus din Ucraina, potrivit unei surse apropiate dosarului, relatează AFP.

Această plângere a fost depusă la Procuratura Naţională franceză Antiteroristă (PNAT), competentă în crime de război, de către asociaţiile Darwin Climax Coalition, din Franţa, şi Razom we stand, din Ucraina, care cer Franţei să impună un embargo importului de energie fosilă din Rusia.

Grupul francez TotalEnergies, contactat de AFP, a denunţat acuzaţii revoltătoare, defăimătoare şi nefondate, scrie News.ro.

Oligarhul Ghenadi Timcenko, un apropiat al lui Vladimir Putin, a plecat, în martie, din Consiliul de Administraţie al grupului, din cauză că a fost vizat de sancţiuni impuse de Uniunea Europeană (UE), subliniază ei.

Directorul general al Novatek, Leonid Mikhelson, este la rândul său vizat de sancţiuni impuse de către Regatul Unit.

”TotalEnergies respinge categoric toate acuzaţiile nefondate ale Global Witness, publicate de ziarul Le Monde în august”, a anunţat grupul, care susţine că aceste condensuri instabile, produse de Terneftegaz, au fost exportate în străinătate şi nu au putut fi folosite astfel, de către armata rusă, în carburantul pentru avioanele acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri