Caută
Close this search box.

Guvernul german analizează ieşirea de pe Twitter

twitter

Guvernul german va examina dacă mai doreşte să-şi menţină prezenţa pe Twitter după ce această reţea de socializare a fost preluată de Elon Musk, căruia fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev i-a urat vineri noroc în lupta împotriva ”dictaturii ideologice” pe social media, relatează agenţiile DPA şi EFE, citate de Agerpres.

Noul patron al Twitter a semnalat că intenţionează să reducă limitele ce restricţionează conţinuturile pe reţeaua de socializare, dar fără a o transforma pe aceasta într-un spaţiu de manifestare a urii şi diviziunilor.

”Vom monitoriza în săptămânile şi lunile următoare posibilele schimbări pe platformă şi vom trage propriile concluzii”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului german, adăugând că această declaraţie nu este menită să fie o ameninţare.

Dar ”aceste concluzii ar putea fi, pentru a răspunde la o întrebare, dacă mai dorim sau nu să avem o prezenţă pe platformă”, a confirmat acelaşi purtător de cuvânt.

În acest timp, într-o postare pe această reţea de socializare, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev i-a urat miliardarului Elon Musk noroc în lupta sa cu ”partizanatul politic şi dictatura ideologică” pe Twitter.

În acelaşi mesaj, fostul preşedinte, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, i-a cerut noului patron al Twitter să ”lase la o parte afacerea cu (sateliţi) Starlink în Ucraina”, reţeaua de sateliţi prin care Musk a ajutat Ucraina să menţină operaţionale internetul şi comunicaţiile în perioada scursă de la declanşarea agresiunii militare ruse.

Musk şi Medvedev au avut cu o săptămână în urmă un scurt dialog pe Twitter, mult comentat apoi, după ce fostul preşedinte rus a ironizat demisia premierului britanic Liz Truss.

Magnatul american a calificat ”destul de bun” mesajul ”troll” al lui Medvedev şi l-a întrebat pe acesta ”cum merg lucrurile la Bahmut”, un oraş din estul Ucrainei pe care armata rusă se chinuie fără succes să-l cucerească. ”Ne vedem la Moscova de Ziua Victoriei”, i-a răspuns oficialul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri