Caută
Close this search box.

Herson. Breşă fără precedent făcută de Ucraina, în linia frontului

herson

În Herson, este cea mai mare înaintare din sudul țării, care a avut loc de la începutul războiului, străpungând linia rusă a frontului.

Kievul a aavansat rapid, de-a lungul răului Nipru, amenințând liniile de aprovizionare pentru mii de soldați ruși, anunță Reuters.

Forțele ucrainene au făcut progrese în Regiunea Herson și au preluat controlul asupra unor așezări, a declarat un oficial instalat de Rusia, în Hersonul ocupat.

„Situația este tensionată, să o spunem așa, pentru că, da, într-adevăr, sunt progrese”, a declarat Vladimir Saldo, șeful regiunii ucrainene Herson, instalat de Rusia, la televiziunea de stat.

„Există o așezare, numită Dudchani… în această zonă există o breșă și există așezări luate de trupele ucrainene”, a spus el.

Dudchani, pe malul vestic al răului Nipru, se află la aproximativ 40 km în aval de locul unde trupele rusești s-au opus forțelor ucrainene, cu o zi mai devreme.

Oficialii ucraineni au fost rezervați, cu privire la amploarea contraofensivei lor în sud, dar bloggerii militari ruși au scris despre tancurile ucrainene care avansează de-a lungul malului răului Nipru.

Ei au recunoscut că tancurile ucrainene au avansat zeci de kilometri, de-a lungul malului vestic al răului, recucerind mai multe sate, pe parcurs.

Avansul reflectă recentele succese ucrainene din Est, care au schimbat cursul războiului împotriva Rusiei, chiar dacă Moscova a încercat să ridice miza, prin anexarea de teritorii, ordonând mobilizarea și amenințând cu represalii nucleare.

Recucerirea localităţii Dudchani reprezintă una dintre cele mai rapide avansări din timpul războiului și este de departe cea mai rapidă din Sud, unde forțele rusești și-au săpat poziții puternic întărite, de-a lungul unei linii de front în principal statice, încă din primele săptămâni ale invaziei.

Anton Geraşcenko, consilier la Ministerul de Interne al Ucrainei, a postat o fotografie cu soldații ucraineni care pozează cu steagul lor, acoperind o statuie de aur a unui înger.

El a precizat că este vorba despre satul Mikhailivka, la aproximativ 20 km dincolo de frontul anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri