Caută
Close this search box.

Israelul exclude livrări de armament către Ucraina

benny gantz

Israelul exclude în continuare orice livrări de arme către Ucraina, în ciuda atacurilor ruseşti cu drone de luptă presupuse a fi de concepţie iraniană, relatează DPA.

„Vreau să spun clar că nu vindem arme Ucrainei”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, pentru postul de radio Kol Chai.

El a spus că Israelul a trimis Ucrainei numai ajutor medical şi umanitar şi că aşa se va întâmpla şi în continuare.

„Sunt ministrul apărării şi sunt responsabil de exporturile de arme ale Israelului”, a precizat el.

Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat, conform media ucrainene, că Kievul va cere de la Israel sisteme de apărare antiaeriană, pentru a se proteja împotriva atacurilor ruseşti.

„Dacă politica Israelului este cu adevărat de a contracara acţiunile distructive ale Iranului, atunci este timpul ca Israelul să fie oficial de partea Ucrainei”, a spus şeful diplomaţiei ucrainene.

Conform informaţiilor Kievului, peste 70 de persoane au fost ucise în atacuri cu drone şi rachete în ultima săptămână şi jumătate.

Kievul şi mai multe ţări occidentale au acuzat Rusia că a folosit drone de fabricaţie iraniană în atacuri asupra unor obiective energetice civile din Ucraina, însă Moscova şi Teheranul resping acuzaţiile.

Israelul a fost reticent în a se implica foarte mult în războiul dus de Rusia în Ucraina, pentru a nu-şi pune în pericol relaţiile cu Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri