Caută
Close this search box.

Joe Biden: Lumea se va confrunta cu un „Armaghedon” dacă Putin folosește o armă nucleară tactică

biden

Joe Biden, preşedintele SUA, a avertizat că lumea s-ar putea confrunta cu „Armaghedonul” dacă Vladimir Putin folosește o armă nucleară tactică pentru a încerca să câștige războiul din Ucraina.

Președintele SUA a vorbit despre amenințarea războiului nuclear, la o strângere de fonduri organizată de democrați la New York.

Joe Biden a spus că lumea se află în punctul cel mai apropiat de catastrofă nucleară din ultimii 60 de ani. „Nu ne-am confruntat cu perspectiva Armaghedonului de la Kennedy și criza rachetelor din Cuba”, a spus el.

Avem de-a face cu un tip pe care îl cunosc destul de bine”, a spus Biden, referindu-se la președintele rus Vladimir Putin.

„Nu glumește când vorbește despre potențiala folosire a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice, deoarece armata lui are, se poate spune, performanțe semnificativ scăzute.”

Putin și oficialii de la Kremlin au amenințat în mod repetat că vor folosi arsenalul nuclear al Rusiei încercând astfel să descurajeze SUA și pe aliații săi să susțină militar și financiar Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri