Caută
Close this search box.

Joe Biden s-ar putea întâlni cu Vladimir Putin la summitul G20 din Indonezia

Preşedintele american Joe Biden nu a exclus joi o întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin, la summitul G20 din noiembrie din Bali, în Indonezia, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Asta rămâne de văzut”, le-a spus el jurnaliştilor, întrebat despre posibilitatea de a discuta direct cu preşedintele rus în timpul summitului. Casa Albă a declarat anterior că o astfel de întâlnire nu este imposibilă.

Însă planurile de călătorie ale celor doi lideri rămân să fie confirmate. Executivul american a declarat că dacă Vladimir Putin se va deplasa la summitul G20, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar urma de asemenea să participe, chiar dacă ţara sa nu este membră a grupului.

În acelaşi timp, Joe Biden s-a declarat sigur că va avea o întâlnire cu Xi Jinping, dacă acesta va veni la reuniunea din Bali.

Nu este sigur că Vladimir Putin şi Xi Jinping vor fi prezenţi, notează France Presse. Invadarea Ucrainei a izolat Rusia pe scena internaţională, iar liderul chinez îşi limitează deplasările în străinătate din cauza Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri