Caută
Close this search box.

Jurnalista Marina Ovsiannykova, aflată în arest la domiciliu, a dispărut

Ovsiannykova

Marina Ovsiannykova, jurnalista de rusă de televiziune care a protestat în direct, la Rossia 1, împotriva războiului Rusiei în Ucraina, a fost inclusă pe lista persoanelor căutate de Moscova.

Fostul ei soț a anunțat că aceasta ar fi evadat din arestul la domiciliu, înainte de proces, transmite Reuters.

Ovsiannykova, în vârstă de 44 de ani, a primit două luni de arest la domiciliu, în august, și riscă până la 10 ani de închisoare, dacă va fi găsită vinovată de răspândirea de știri false, despre forțele armate ale Rusiei.

Cazul se referă la un protest din iulie, când a stat pe malul unui râu, vizavi de Kremlin, și a afișat un poster, în care îl numea pe președintele Vladimir Putin un criminal și pe soldații săi fasciști.

Termenul de arest la domiciliu ar urma să dureze până pe 9 octombrie, scrie AK24. Cu toate acestea, postul de știri de stat Russia Today a relatat că Ovsiannykova a fugit împreună cu fiica sa și că nu se știe unde se află.

„Noaptea trecută, fosta mea soție a părăsit locul pe care instanța i l-a atribuit pentru arest la domiciliu și, împreună cu fiica mea de 11 ani, a fugit într-o direcție necunoscută”, a afirmat fostul soț al acesteia.

Luni, numele ei a putut fi văzut pe lista online a ministerului de interne, a fugarilor din Justiție, însoțit de o fotografie. Circumstanțele în care a plecat sau cum a plecat nu sunt clare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri